voetbalzone

Antonia goud waard: ‘Eerlijk gezegd scoor ik in het zuiden altijd’

Erik van Dam09 nov 2013, 22:32
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2013, 22:32
Advertentie

Met twee doelpunten en een assist was Jarchinio Antonia zaterdagavond van grote waarde voor Go Ahead Eagles. Mede dankzij zijn goede optreden pakte de promovendus een knappe 1-4 overwinning op bezoek bij Roda JC Kerkrade. De vleugelaanvaller, bezig aan zijn vierde seizoen bij de Deventenaren, stond na afloop met een tevreden gezicht de pers te woord. Veel credits wilde hij zichzelf niet toeschuiven.

/

“Dit had denk ik niemand verwacht; het is de eerste keer dat ik twee doelpunten maak”, sprak de 22-jarige Antonia na de wedstrijd aan FOX Sports. “Eerlijk gezegd scoor ik in het zuiden altijd; vorig jaar tegen VVV-Venlo ook al. Ik heb altijd wel een lekker gevoel, hier in het zuiden. Het was een lekker wedstrijdje en vandaag was het aan mij en Xander Houtkoop om het te beslissen. Maar volgende week is het weer een ander, het gaat erom dat we hier drie punten halen.”

“Dat was belangrijk voor ons na een paar verliespartijtjes”, aldus Antonia. Met name zijn eerste goal was fraai: in de negende minuut zag hij hoe Filip Kurto iets te ver voor zijn doel stond en met een mooie boogbal verschalkte Antonia de doelman van Roda JC. “Ik raakte ‘m volgens mij niet eens zo goed, maar hij ging er prachtig in. Ik wilde ‘m de verre hoek inkrullen, maar ja, mijn linker is niet zo goed. Vandaag ging-ie er aardig in.”

Bij zijn tweede goal wist de aanvaller niet goed of de bal nu de lijn was gepasseerd of niet. Uit een voorzet van Houtkoop kopte de kleine Amsterdammer de bal tegen de hand van Kurto aan, waarna de bal over de lijn ging. “Ik had m’n ogen dicht, ik houd niet zo van koppen”, aldus Antonia. “Ik keek op en zag de bal uit het doel gaan. Toen dacht ik kut, maar uiteindelijk zat-ie er toch in.”

Bezig met laden …