Antwerp begint nieuwe seizoen van Jupiler Pro League met nipte overwinning

Bart DHanis30 jul 2023, 15:34
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:08

Royal Antwerp is het seizoen 2023/24 begonnen met een nipte overwinning. De formatie van trainer Mark van Bommel was in het eigen Bosuil Stadion met 1-0 te sterk voor Cercle Brugge, waar Feyenoord-target Ayase Ueda in de wedstrijdselectie ontbrak. Jasper Daland, linksachter van de uitploeg, werkte de bal vlak voor rust in zijn eigen doel en maakte zo het enige doelpunt van de wedstrijd.

De eerste kans van de wedstrijd werd gecreëerd door Antwerp-spits Vincent Janssen. Hij ontsnapte aan de aandacht van de Cercle-verdediging en legde terug op Jacob Ondrejka. Hij stuitte echter op doelman Warleson. Vervolgens kregen beide ploegen in de eerste helft genoeg kansen om de openingstreffer te maken, maar het was uiteindelijk Daland die een voorzet van Ondrejka in eigen doel gleed. In de tweede helft nam Antwerp het initiatief in de wedstrijd, al werden echt grote kansen niet gecreëerd. In de laatste minuut van het duel schoot Arthur Vermeeren nog een vrije trap op de lat.

Royal Antwerp - Cercle Brugge 1-0
45’ Jasper Daland (eigen doelpunt)