voetbalzone

Anwar El Ghazi keert bij PSV na ruim vijfenhalf jaar terug in de Eredivisie

Mart Oude Nijeweeme31 aug 2022, 11:41
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2022, 11:41
Advertentie

PSV heeft de transfer van Anwar El Ghazi afgerond, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De buitenspeler heeft de medische keuring met succes doorstaan en dient enkel de papieren nog te ondertekenen. De 27-jarige El Ghazi komt over van Aston Villa en tekent voor drie seizoenen in het Philips Stadion. PSV bereikte zondag al een akkoord met Aston Villa over een transfersom van 2,5 miljoen euro, exclusief een half miljoen euro aan mogelijke bonussen.

Volgens het Eindhovens Dagblad leek het Premier League-salaris van El Ghazi in eerste instantie een struikelblok te vormen voor PSV, maar beide partijen wisten elkaar maandag alsnog te vinden. De buitenspeler moet als extra kwaliteitsimpuls dienen voor de voorhoede, mede doordat Noni Madueke onlangs zwaar geblesseerd is geraakt. De rechtsbuiten wordt pas in 2023 terugverwacht. El Ghaiz kan zowel op rechts als links uit de voeten.

El Ghazi werd geboren in Barendrecht en speelde in de jeugd van Feyenoord en Sparta Rotterdam. Ajax plukte hem voor zijn laatste jaar in de junioren weg bij de Kasteelclub. In Amsterdam beleefde de tweevoudig Oranje-international zijn doorbraak in het profvoetbal. El Ghazi speelde twee jaar in het eerste van Ajax en werd in 2016 verkocht aan Lille OSC, waar hij een contract tekende voor vier seizoenen. De Fransen betaalden zo'n acht miljoen euro voor de aanvaller.

Sinds 2019 staat El Ghazi onder contract bij Aston Villa, dat negen miljoen euro voor hem betaalde aan Lille. De tweevoudig Oranje-international raakte vorig jaar uit de gratie bij the Villans en werd in januari op huurbasis naar Everton gestuurd. Daar werd het niet veel beter, daar trainer Frank Lampard slechts in twee officiële duels een beroep deed op El Ghazi. De voormalig Ajacied staat op 119 officiële duels voor Aston Villa, waarin hij goed was voor 26 goals en zestien assists.

Volendam te vroeg
El Ghazi behoort in principe niet tot de wedstrijdselectie voor de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam woensdagavond, voegt het Eindhovens Dagblad toe. Wel zal hij door PSV worden ingeschreven voor de Europa League. Dat moet woensdagavond voor 23.59 uur zijn gebeurd, wanneer de transferwindow sluit. PSV komt volgende week donderdag voor het eerst in actie in het tweede Europese clubtoernooi. In eigen huis is FK Bodø/Glimt dan de tegenstander. Komende zaterdag gaat de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij op bezoek bij FC Twente.

Bezig met laden …