voetbalzone

Anzhi blijft winkelen en verzwakt middenveld van Standard Luik

Bart Kruyt30 aug 2011, 10:16
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2011, 10:16
Advertentie

De leegloop bij Standard Luik neemt steeds grotere vormen aan. De Belgische bekerwinnaar nam al afscheid van basisspelers als Axel Witsel (Benfica), Steven Defour en Eliaquim Mangala (beiden FC Porto) en raakt nu ook Mehdi Carcela kwijt. Standard maakt op de officiële website bekend dat er maandagnacht een akkoord is bereikt met het Russische Anzhi Makhachkala.

De 22-jarige Carcela zal nu naar Rome vliegen, waar hij medisch gekeurd wordt. Wanneer deze keuring geen problemen aan het licht brengt, zet de middenvelder zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Anzhi en wordt hij ploeggenoot van onder andere Mbark Boussoufa, Samuel Eto’o en Balázs Dzsudzsák. Het is niet bekend hoeveel Anzhi betaalt voor Carcela.

Het vertrek van de middenvelder betekent mogelijk dat Standard in Nederland komt winkelen. De Belgen werden vorige week al met Ruud Vormer van Roda JC Kerkrade in verband gebracht en zouden ook belangstelling hebben voor Otman Bakkal, die bij PSV op de bank is terecht gekomen. Carcela speelde uiteindelijk 82 competitiewedstrijden voor Standard.

Bezig met laden …