APOEL en Waterman op bizarre wijze naar play-offs Champions League

Erik van Dam02 aug 2016, 22:16
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2016, 22:16

APOEL Nicosia is dinsdagavond op wonderlijke wijze doorgedrongen tot de play-offronde van de Champions League. De Cypriotische kampioen verloor vorige week in Noorwegen met 2-1 van Rosenborg BK, maar zette die nederlaag nu recht door thuis met 3-0 te winnen. Alle drie de goals vielen echter in blessuretijd.

Nadat er negentig minuten verstreken waren stond het nog steeds 0-0. Alle wissels waren al opgebruikt aan beide kanten en Rosenborg leek veilig op weg naar de laatste voorronde van de Champions League. In de 91ste minuut sloeg Giannis Gianniotas echter toe voor de 1-0, door een lage voorzet binnen te schuiven bij de tweede paal.

De stand over twee duels bezien werd daarmee 2-2 en APOEL, met keeper Boy Waterman in de basisopstelling, zou op uitdoelpunten zeker zijn van de doortocht naar de play-offs. Het werd echter nog mooier voor de thuisclub en nog erger voor de bezoekers uit Noorwegen. Er kwamen nog negen (!) minuten blessuretijd bij en daarin sloeg APOEL nog tweemaal toe.

In de 96ste minuut joeg middenvelder Vander de bal keihard in het dak na een snelle uitbraak en in de 99ste minuut schoot Tomas De Vincenti de bal nog eens binnen in het lege doel, na slecht uitverdedigen aan de kant van Rosenborg. Doelman Adam Larsen was veel te ver uitgekomen en was niet op tijd terug om de 3-0 te voorkomen.