voetbalzone

APOEL steelt punt in Rusland en plaatst zich voor knock-outfase

Thijs Post23 nov 2011, 18:55
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2011, 18:55
Advertentie

Een mijlpaal in het Cypriotische voetbal: voor het eerst heeft een club van het eiland het verder geschopt dan de groepsfase van de Champions League. APOEL Nicosia mag zich voor het eerst in haar bestaan opmaken voor de achtste finales van de Champions League. De Cypriotische kampioen hield Zenit Sint-Petersburg in Rusland op 0-0 en het resultaat van FC Porto tegen Shakhtar Donetsk doet er nu niet meer toe voor APOEL. De Portugezen spelen in het laatste duel namelijk tegen Zenit en daardoor kan één van beide ploegen de Cyprioten niet meer voorbijstreven op de ranglijst.

/

De eilandbewoners verrasten in poule B vriend en vijand in de afgelopen wedstrijden. Zenit en Porto werden verslagen en andermaal Porto en Shakhtar Donetsk werden op een remise gehouden. In Rusland zou het echter lastiger worden, want Zenit won haar laatste negen Europese thuisduels. Dat kwam ook tot uiting in de beginfase van de wedstrijd, want de gastheer onder leiding van Luciano Spalletti dicteerde.

Tot grote kansen leidde dit echter niet. Vooral Danny, die op het laatste moment wedstrijdfit werd verklaard, liet zich gelden, maar doelman Urko Pardo hoefde nooit serieus in actie te komen. Aleksandr Bukharov, de vervanger van de nog altijd geblesseerde Aleksandr Kerzhakov, kopte tweemaal over, Viktor Fayzulin schoot naast en de Cyprioten blokten verder veel schoten. Het bezoek zette hier enkel een afzwaaier van Aílton tegenover.

/

Na de pauze beet APOEL meer van zich af, maar de mogelijkheden bleven voor de Russen. Domenico Criscito, die een puike wedstrijd speelde, schoot over en een strakke voorzet van Danny kon gekeerd worden door Pardo. Na een klein uur onderbrak scheidsrechter Felix Brych het duel. De supporters in het Petrovsky Stadion staken veel vuurwerk af en door de rook was er op het veld amper meer iets te zien. Na een kleine tien minuten werd het duel hervat, maar ook hierna wisten beide partijen het net niet te vinden. Vooral APOEL zal hier blij mee zijn, want zij is door naar de achtste finale. Zenit heeft aan een punt tegen Porto genoeg om hetzelfde als APOEL te bereiken.


Bezig met laden …