voetbalzone

APOP haalt met Ars weer speler uit Nederlandse competitie naar Cyprus

Erik van Dam24 jun 2010, 13:50
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2010, 13:50
Advertentie

Het Cypriotische APOP Kinyras Peyias FC lijkt haar ogen vooral in de Nederlandse competities de kost te geven. BN/De Stem brengt donderdag naar buiten dat RBC-spits Sjoerd Ars vandaag naar het eiland afreist om er een tweejarig contract te tekenen. Dinsdag werd al bekend dat de Belgische VVV’er Kevin van Dessel voor dezelfde club gaat spelen.

APOP, dat afgelopen seizoen als zesde eindigde in de hoogste Cypriotische divisie, wordt de eerste buitenlandse club van de 26-jarige Ars. Hij leek naar FC Den Bosch te verkassen, maar omdat vraag en aanbod ver uit elkaar zouden liggen, werd dat volgens Ars een ‘lastig verhaal’. Hij zou qua salaris teveel achteruit gaan door in Den Bosch te tekenen.

Op Cyprus zou dat geen probleem vormen. De club was in 2009 al eens bekerwinnaar en wil graag hogerop in eigen land. RBC maakt nog geen melding van het definitieve vertrek van Ars, die nog een contract voor één seizoen had in Roosendaal. Dinsdag maakte Van Dessel als gezegd al kenbaar dat hij naar het eiland vertrekt. “Ik was graag bij VVV-Venlo gebleven, maar ik vind het ook belangrijk om te weten dat ik voorlopig kan blijven voetballen”, gaf hij als reden op.

Bezig met laden …