voetbalzone

'Appiah blijft een belangrijke speler voor de Ghanese ploeg'

Bart Kruyt09 mrt 2010, 14:56
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2010, 14:56
Advertentie

Stephen Appiah ontbrak vorige week woensdag bij de oefeninterland tussen Ghana en Bosnië-Herzegovina. Door zijn afwezigheid kwamen er geruchten dat de Ghanees international niet meer zou worden opgeroepen voor The Black Stars en daardoor ook het zou missen, maar dinsdag gaf Kwesi Nyantakyi, de voorzitter van de Ghanese bond, aan dat Appiah nog altijd een rol heeft in het elftal. “Stephen is nog altijd een key player voor ons, zo benadrukte hij tegenover radiostation Asempa FM.

/

Appiah kon het duel met Bosnië niet meedoen vanwege een blessure. De voormalig speler van Fenerbahce speelt sinds november voor Bologna, maar kon zijn debuut voor de Serie A-club nog niet maken. Ook miste hij de Afrika Cup al door blessureleed. “Hij was uitgenodigd voor de oefeninterland, maar door een tik op de training bij zijn club kon hij nog niet meedoen. Toch kan Appiah in de toekomst nog belangrijk voor ons zijn”, vertelde de bondsvoorzitter.

Appiah was vorig jaar zomer boos op Fenerbahçe omdat de medische staf een knieblessure slecht had behandeld én hij een aantal maanden geen salaris had ontvangen. De Ghanees werd van de spelerslijst bij de Turkse topclub afgehaald, waarna hij een jaar op zoek was naar een nieuwe club. Onder meer Rubin Kazan en Tottenham Hotspur gaven Appiah eerder dit jaar de kans een contract in de wacht te slepen, maar de middenvelder faalde. Bologna gaf de 29-jarige middenvelder echter wel een contract dat hem tot aan het eind van het seizoen in Italië houdt.

Bezig met laden …