voetbalzone

Arbiter gebeten hond na blunder: 'De scheidsrechters willen beelden'

Bart Kruyt17 okt 2011, 11:50
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2011, 11:50
Advertentie

Als het aan Serge Gumienny ligt, dan gaat de Belgische voetbalbond zo snel mogelijk over tot het gebruik van technologische hulpmiddelen voor scheidsrechters. De arbiter floot dit weekend de kraker tussen Anderlecht en Standard Luik en keurde daarbij een glaszuiver doelpunt af. Dit leidde tot een hoop kritiek in de media en de aloude discussie werd nieuw leven ingeblazen.

Bij het uiteindelijk zuivere doelpunt van Dieumerci Mbokani kon Gumienny met de eigen ogen niet bepalen of de bal de doellijn was gepasseerd en besloot hij het doelpunt niet te tellen. Omdat de scheidsrechter hier zelf het meeste van baalt, hoopt hij dan ook dat de Belgische voetbalbond spoedig het gebruik van technologische hulpmiddelen toe zal staan.

“We moeten er ons bij neerleggen dat menselijke waarnemingen soms tekort schieten”, zo laat hij maandag tegenover Het Laatste Nieuws weten. “Dat is inherent aan voetbal. Kijk maar naar de goal van Frank Lampard tegen Duitsland op het wereldkampioenschap 2010. Ikzelf kon onmogelijk zien of de bal binnen was. Ik had het erger gevonden mocht mijn assistent niet in de beste positie hebben gestaan. Voor zulke fases willen alle scheidsrechters zeker beelden.” Anderlecht won de topper overigens eenvoudig, met 5-0.

Bezig met laden …