voetbalzone

Arbiter mist duidelijke handsbal en ziet aan overkant gelijkmaker vallen

Bart Kruyt04 dec 2010, 14:22
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2010, 14:22
Advertentie

Het toepassen van technische hulpmiddelen in het voetbal: ook in Australië zullen er na vrijdagavond weer de nodige voorstanders zijn. Melbourne Victory leek in eigen huis nipt te gaan winnen van Brisbane Roar, maar kreeg in de absolute slotfase alsnog de gelijkmaker om de oren. Extra pijnlijk was dit omdat de scheidsrechter een overduidelijke handsbal had gemist.

Ook de grensrechter had het moment niet waargenomen, terwijl hij er toch dicht op zat. Keeper Michael Theoklitos van Brisbane pakte een verre uittrap van zijn collega overduidelijk buiten het strafschopgebied vast, maar waar een vrije trap en een kaart op zijn plaats leek te zijn, daar werd er tot de verbazing van de toeschouwers niet eens gefloten.

Theoklitos gaf de arbitrage niet lang de tijd om het moment te overdenken, schoot de bal snel naar voren en zag het leder bij Matt McKay uitkomen. Met het nodige geluk werkte hij in blessuretijd alsnog de 3-3 binnen, waarna de dienstdoende scheidsrechter uiteraard belaagd werd door de spelers van de thuisploeg. De beslissing werd echter niet teruggedraaid.



Bezig met laden …