voetbalzone

Arbitrage onder vuur na 'schandalige' goal PSG: 'Een ongelooflijke blunder!'

Bart Kruyt14 jan 2016, 06:45
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2016, 06:45
Advertentie

Paris Saint-Germain won woensdagavond in de Coupe de la Ligue van Olympique Lyon, maar er was nogal wat te doen over de manier waarop dat gebeurde. De openingstreffer van Adrien Rabiot had nooit mogen tellen: de bal was even hiervoor al over de achterlijn geweest, maar ondanks dat de vijfde official hier goed zicht op had, mocht er gewoon doorgevoetbald worden.

Rabiot bracht de bal bij Ezequiel Lavezzi, die niet wist te scoren, maar na een onoverzichtelijke situatie wist Rabiot de bal zelf binnen te prikken. Het doelpunt werd dus gewoon goedgekeurd en op social media werd daar direct schande van gesproken. Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas was woedend: “Het is een schande, een ongelooflijke blunder”, brieste hij. “Iedereen is ongelukkig door deze fout. De bal was wel 45 centimeter over de achterlijn geweest!”

Na afloop van de 2-1 nederlaag daalde Aulas af naar de catacomben: “Ik vroeg de arbitrage om naar mij te luisteren”, mopperde de voorzitter. “Wanneer er een fout wordt gemaakt, moet die fout toegegeven worden. Ik had de beelden waarop te zien was dat de bal de achterlijn had gepasseerd bij me en er waren officials van PSG bij, maar de scheidsrechter wilde niet naar me luisteren.”

Ja, die arbiters achter de doellijn hebben lekker veel zin... dit mocht dus doorgaan! #psg #lyon #coupedelaligue

A photo posted by Voetbalzone (@instavoetbalzone) on


Bezig met laden …