Arbitraire fout levert Villarreal groepswinst op, PAOK overwintert ook

Daniel Cabot Kerkdijk15 dec 2010, 19:50
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2010, 19:50

Villarreal en PAOK Saloniki hebben zich woensdagavond voor de volgende ronde van de Europa League geplaatst. Dinamo Zagreb eindigt in Groep D als derde en is het kind van de rekening. Villarreal versloeg Club Brugge met nipt verschil en mocht arbiter Milorad Mazic dankbaar zijn dat een geldig doelpunt van de Belgen werd afgekeurd. Bij een gelijkspel was PAOK als eerste geëindigd. De Grieken hadden in een rechtstreeks duel met concurrent Dinamo Zagreb aan één goal genoeg.

Club Brugge - Villarreal 1-2
In een aantrekkelijke eerste helft legden de bezoekers al de basis voor de zege in het Jan Breydelstadion. Na vier minuten spelen schoot Joan Capdevila op de paal en leken de Bruggelingen een lastige avond tegemoet te gaan. Na een klein half uur spelen kwam de ploeg van Adrie Koster na een goede fase echter op een verdiende voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Ronald Vargas en Wilfried Dalmat schoot Jonathan Blondel op doel. Diego López keerde zijn inzet met behulp van de lat, maar in de rebound was Dorge Kouemaha trefzeker: 0-1.

In vier minuten tijd zorgde Villarreal echter voor de ommekeer. Uit een voorzet van Capdevila kopte Giuseppe Rossi de 1-1 binnen en even later was hij ook vanaf elf meter trefzeker, nadat hij door Ryan Donk onderuit was gehaald: 1-2. In het restant van de wedstrijd had Villarreal uitzicht op een ruimere marge, maar had men ook geluk dat de arbitraire leiding niet haar dag had. Een rake kopbal van Kouemaha werd ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd, terwijl er zeker twee meter verschil tussen zat. De ploeg van Juan Carlos Garrido speelde het duel professioneel uit.

Dinamo Zagreb - PAOK Saloniki 0-1
De Kroaten moesten winnen om zich te verzekeren van een toegangsbewijs voor de volgende ronde, maar het liep allemaal anders af. Na een uur spelen maakte Dimitrios Salpingidis het enige doelpunt van de wedstrijd en mogen de bezoekers zich gaan opmaken voor minimaal nog twee Europese wedstrijden. Door de winst van Villarreal in Brugge eindigt PAOK, dat door Ajax in de derde voorronde van de Champions League werd uitgeschakeld, als tweede in Groep D.