voetbalzone

Arda bevestigt Engelse liefde: ‘Ik heb wel een zwak voor die club, ja’

Erik van Dam10 apr 2014, 13:44
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2014, 13:44
Advertentie

Arda Turan timmert de laatste jaren internationaal aan de weg. In eigen land was hij al een beroemdheid, maar sinds hij zich verbond aan Atlético Madrid is zijn ster alleen maar verder gerezen. De Turkse middenvelder is bezig aan zijn derde seizoen bij los Colchoneros, met wie hij meedoet om de Spaanse titel en in de halve finale van de Champions League staat.

voetbalzone

Arda is de laatste maanden al enkele malen gelinkt aan Liverpool. In een interview met FourFourTwo wordt de 27-jarige Turks international op de man af gevraagd of hij zichzelf supporter van die club zou durven noemen. “Ik heb altijd voor teams gespeeld met een rood shirt en ik heb Steven Gerrard altijd heel erg bewonderd. Dus ja, ik heb wel een zwak voor die club, inderdaad”, geeft Arda toe. “Zeker gezien hun historie en de sfeer die op Anfield hangt.”

De bebaarde middenvelder spreekt zich niet uit over een eventueel vertrek uit Madrid, maar geeft wel aan dat hij hoopt succesvol te zijn met de nationale ploeg. “De laatste jaren hebben we mooie dingen bereikt. De play-offs voor het WK 2014 haalden we helaas niet, en dat doet ons allemaal pijn, maar we moeten vooruit kijken. Ik denk zelf dat ik nog één kans heb om een WK mee te maken, ook al ben ik de dertig voorbij in 2018. Gelukkig hebben we veel talentvolle jonge spelers die eraan komen.”

Bezig met laden …