voetbalzone

Arda Güler gaat serieus gesprek aan: Europese topdelegatie vliegt naar Istanbul

Mart van Mourik29 jun 2023, 22:08
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2023, 22:08
Advertentie

Afgevaardigden van Barcelona zijn afgereisd naar Istanbul om te onderhandelen over Arda Güler, zo weet Gianluca Di Marzio te melden. Deco, aanstaand directeur voetbalzaken, gaat in Turkije het gesprek aan met de vader en zaakwaarnemer van Güler, Ümit Güler. De Catalanen hopen onder meer Real Madrid, AC Milan, Benfica en enkele clubs uit de Premier League te snel af te zijn en het Turkse toptalent voor de vaste afkoopsom van circa 17,5 miljoen euro over te nemen van Fenerbahçe.

Diverse Spaanse media bevestigen de berichtgeving van Di Marzio en stellen dat Barcelona Güler ziet als een ‘toekomstproject’ dat ook op korte termijn van toegevoegde waarde kan zijn. De directie van Barça zou het binnenskamers een strategische transfer noemen. Barcelona wil graag toeslaan en in financieel gezondere tijden zou Güler ‘al lang binnen zijn’. Met onder meer het sturen van voormalig wereldster Deco hoopt Barcelona de entourage van Güler te overtuigen van een overstap.

Wat de kans is dat Güler naar het Spotify Camp Nou trekt, is vooralsnog onduidelijk. Onlangs zou het achttienjarige toptalent hebben gezegd dat hij liever kiest voor speeltijd dan voor de reputatie van een club. Dat zou een reden zijn voor de aanvallende middenvelder om in dit stadium voor een ‘tussenstap’ te gaan; bijvoorbeeld Borussia Dortmund of Benfica. “Barça is de club die op dit moment de meest concrete interesse toont in Arda”, erkende een van de vertegenwoordigers van Güler afgelopen week al.

In het Spotify Camp Nou wil de clubleiding een nieuwe weg inslaan. Barça gaat de komende jaren meer inzetten op jonge spelers. Naast Güler moet de Braziliaanse spits Vitor Roque (Club Athletico Paranaense) in de huidige transferzomer naar de regerend landskampioen komen. Met deze toptalenten hoopt Barcelona voor relatief lage transfersommen potentiële wereldsterren in huis te halen. De komst van Güler lijkt momenteel de hoogste prioriteit te hebben.

Bezig met laden …