voetbalzone

Arda Güler kiest na ‘ontwikkelingen in laatste uren’ tussen twee grootmachten

Jonathan van Haaster04 jul 2023, 20:53
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2023, 20:53
Advertentie

Real Madrid heeft geen intentie om de strijd om Arda Güler op te geven. Marca schrijft dat het toptalent een aanbieding van de Koninklijke heeft ontvangen. Eerder werd al bekend dat Barcelona er alles aan doet om de Turk van Fenerbahçe te overtuigen om te kiezen voor een overstap naar Catalonië. Volgens de Spaanse krant zijn de twee aartsrivalen de twee laatst overgebleven kanshebbers op zijn handtekening.

Güler beleefde het afgelopen seizoen zijn absolute doorbraak in de Turkse Süper Lig. Onder trainer Jorge Jesus blonk de achttienjarige Güler vaker wel dan niet uit op het middenveld van Fenerbahçe. Na afloop van het seizoen nam de belangstelling voor de technische begaafde middenvelder toe. Barcelona leek de afgelopen dagen de beste papieren te hebben om Güler over te nemen voor de vastgestelde afkoopsom van 17,5 miljoen euro.

De strijd om zijn handtekening lijkt nu puur en alleen tussen Real Madrid en Barcelona te gaan. Marca schrijft dat in de laatste uren duidelijk is geworden dat het eveneens geïnteresseerde AC Milan op het tweede plan is terechtgekomen en dat Barcelona en Real Madrid de laatste twee kanshebbers zijn. De Madrilenen zouden de Turkse jongeling vooral willen overtuigen met een plan voor de toekomst, terwijl Barcelona direct een belangrijke rol in het eerste elftal voor hem heeft weggelegd. Güler en zijn vader hebben naar beide aanbiedingen geluisterd, waardoor de beslissing nu volledig bij Güler ligt. Fenerbahçe probeerde zijn sterspeler nog van een langer verblijf te overtuigen, maar de speler zelf heeft aangegeven buiten Istanbul te willen kijken.

Zondag berichtte el Mundo Deportivo nog dat Barcelona erop vertrouwt de beste papieren te hebben om met het felbegeerde talent aan de haal te gaan. De krant schreef tevens dat Barcelona de transfersom over twee termijnen hoopt te kunnen betalen, daar de Catalanen al enige tijd in financieel zwaar weer zitten. De optie om Güler nog een seizoen aan Fenerbahçe te verhuren werd daarbij ook niet uitgesloten, al lijkt de kans daarop na de berichtgeving van Marca niet al te groot. Barça-president Joan Laporta bevestigde later op de zondag dat de club inderdaad met Fenerbahçe praat over een transfer. “Alle Europese topclubs willen hem hebben. Arda is een zeer jonge Turkse voetballer en het klopt dat onze scoutingafdeling hem al een hele lange tijd volgt.”

Bezig met laden …