voetbalzone

Arena: ‘Donovan is zo goed dankzij zijn periode bij Everton’

Erik van Dam24 jun 2010, 14:48
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2010, 14:48
Advertentie

Landon Donovan, doelpuntenmaker in het cruciale duel van de Verenigde Staten tegen Algerije, is volgens oud-bondscoach Bruce Arena een veel betere speler geworden dankzij zijn huurperiode bij Everton. Arena, tegenwoordig Donovan’s coach bij Los Angeles Galaxy, liet dit in een onderonsje weten aan Phil Neville, die op bezoek was bij de club uit de Verenigde Staten.

/

“Het eerste wat Bruce tegen me zei was ‘bedankt voor wat jullie hebben gedaan voor Landon’, want nu is hij een betere speler”, zo liet Neville, aanvoerder van The Toffees, weten aan het digitale thuis van zijn club. “Ik weet dat Landon het erg naar zijn zin had bij ons en het is fijn te horen dat hun manager ook waardering heeft voor die periode.”

Donovan speelde slechts tien duels voor Everton, maar maakte veel indruk in die drie maanden. Trainer David Moyes wilde de aanvaller dolgraag voor de club behouden, maar LA Galaxy was onverbiddelijk en haalde hem terug naar de Major League. “Misschien keer ik ooit terug”, vertelt Donovan, “als de kans zich voordoet en Everton mij inderdaad terugwil.”

Bezig met laden …