voetbalzone

Argentijn La Volpe moet Costa Rica naar WK van 2014 leiden

Daniel Cabot Kerkdijk09 sep 2010, 11:24
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2010, 11:24
Advertentie

Ricardo La Volpe is de nieuwe bondscoach van Costa Rica. De oefenmeester is naar het Midden-Amerikaanse land gereisd om zijn handtekening onder een contract voor vier jaar te zetten. De Argentijn moet ervoor zorgen dat Bryan Ruiz en consorten over vier jaar meedoen aan het WK in Brazilië.

/

La Volpe gaat donderdag voor de laatste keer om de tafel met bondspreses Eduardo Li en zal daarna aan de Costa Ricaanse media worden voorgesteld. "Ik heb dinsdag alle papieren opgestuurd en in ons laatste gesprek zullen we alles afronden", vertelt La Volpe aan het Mexicaanse Medio Tiempo. La Volpe was in het verleden bondscoach van Mexico, dat toentertijd op het WK van 2006 actief was.

Costa Rica wist zich niet te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika. Na het opstappen van de Braziliaan René Simoes was Ronald González interim-bondscoach. In de kwalificatiereeks zullen Mexico en de Verenigde Staten als vanouds de zwaarste tegenstanders zijn. El Salvador en Honduras zijn min of meer gelijkwaardig aan de Costa Ricanen.

Bezig met laden …