voetbalzone

Argentijn vereeuwigt na Van Gaal ook ‘het’ gebaar van Martínez op lichaam

Tom Rofekamp22 dec 2022, 10:41
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2022, 10:41
Advertentie

Social media vormen anno 2022 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Nico Melana, de Argentijn die het inmiddels fameuze handgebaar van Lionel Messi richting Louis van Gaal op zijn lichaam liet tatoeëren, heeft nu ook een ander memorabel WK-moment laten vereeuwigen. Het obscene gebaar van Emiliano Martínez na de gewonnen finale prijkt nu eveneens op Melana's lijf.

De doelman van de Argentijnen won de prijs voor Beste Doelman van het Toernooi en hield die vervolgens voor zijn geslachtsdeel. Het voegde toe aan de ophef die er al rondom Martínez was, daar hij na de kwartfinale zei Nederland 'geneukt' te hebben en het vervolgens muntte op Kylian Mbappé. Voor Melana lijkt Martínez echter een volksheld te zijn, wat de reden is dat de doelman voortaan op zijn lichaam pronkt.

"Een geweldige tekening", noemt tatoëeerder Florentino het beeld, dat in tatoeage-studio Boris Gibaut werd aangebracht. Naast 'het Van Gaal-moment' en het gebaar van Martínez tatoeëerde Florentino tevens het ogenblik dat Messi de wereldbeker kust op Melana's arm, evenals het doelpunt van Julian Álvarez tegen Kroatië.

Bezig met laden …