Argentijnse arbiter creëert chaos na negeren advies eigen assistent

Erik van Dam19 mrt 2012, 11:34
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2012, 11:34

Bijzondere beelden in Argentinië, zondag. Tijdens de competitiewedstrijd tussen San Lorenzo en Colón nam scheidsrechter Diego Abal de vreemde beslissing zijn assistent aan de zijkant te negeren bij een buitenspelsituatie. Abal vond het geen buitenspel en liet de aanval doorgaan, waarna Ariel Garcé doodeenvoudig kon scoren. Het was de gelijkmaker voor Colón en een doelpunt dat uiteindelijk ook een punt opleverde.

San Lorenzo, de nummer tien van de Argentijnse competitie, was op slag van rust op voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van Colón-middenvelder Adrián Bastía. Na rust zocht Colón naar de 1-1 en die kwam er ook, twintig minuten voor tijd. Aan de rechterkant van het veld nam de uitploeg een hoekschop kort en ging een Colón-speler op weg richting het doel. Hij loste een schot dat via een speler van San Lorenzo afketste.

Vlak bij de achterlijn kwam de bal terecht bij Federico Higuaín, de broer van Real Madrid-aanvaller Gonzalo Higuaín. Die zag niet hoe achter hem de assistent-scheidsrechter zijn vlag de lucht instak voor buitenspel. Arbiter Abal zag het wél, maar greep niet in. De meeste spelers op het veld gingen ervan uit dat er een vrije trap zou komen en liepen alweer naar voren, maar Higuaín zette de bal voor. Garcé kon onbewaakt binnen tikken en kreeg het doelpunt toegekend, tot grote woede van iedereen bij San Lorenzo en op de tribune.