voetbalzone

Argentijnse bondscoach twijfelt: 'Twijfel of Messi ooit nog zo goed wordt'

Matthijs van Laar05 nov 2014, 10:04
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2014, 10:04
Advertentie
voetbalzone

Lionel Messi behoort ontegenzeggelijk nog altijd tot de beste spelers ter wereld, maar de supervorm van een aantal jaar geleden is la Pulga alweer even kwijt. De Argentijnse bondscoach Gerardo 'Tata' Martino vraagt zich zelfs af of de aanvaller ooit nog de allerhoogste toppen zal scheren.

Messi scoorde dit jaar zeven keer in de Primera División en doet het daarmee prima, maar het staat in geen vergelijk tot de prestaties rond 2012. Toen scoorde hij in totaal vijftig keer. "Zijn niveau is zó hoog geweest, ik vraag me af of we dat ooit nog van hem gaan zien", zegt Martino. "Ik zie hem zijn best doen om zichzelf te hervinden, maar hij speelt nu in een elftal dat simpelweg niet meer zo goed is als een paar jaar terug."

Opmerkelijk genoeg vraagt Martino, nota bene zelf bondscoach van Argentinië, zich in het vraaggesprek ook af waarom Messi zich beschikbaar blijft stellen voor de nationale ploeg. "Ik heb mezelf in hem proberen te verplaatsen en stelde mezelf de vraag waarom ik altijd maar blijf opdraven. Dat doe ik nu niet meer, maar als ik alle kritiek hoor en lees... Ik krijg soms het idee dat we hem niet mogen."

Bezig met laden …