Argentijnse keeper Martínez eist bij Aston Villa wederom negatieve hoofdrol op

Bart DHanis17 dec 2023, 17:16
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 03:39

Emiliano Martínez heeft zondagmiddag tijdens Brentford - Aston Villa (1-2) een negatieve hoofdrol opgeëist. De Argentijnse doelman gaf Brentford-spits Neal Maupay een zetje, die naar het gras ging. Daar was Martínez niet van gediend.

Martínez stond op het punt om een vrije trap diep op de eigen helft te gaan nemen, toen Maupay in de weg stond. De Fransman kreeg vervolgens een zetje in de rug van de sluitpost, waarna hij met veel theater naar de grond ging.

Martínez was niet gediend van het theater van Maupay en trok hem vervolgens hardhandig omhoog, waarna een opstootje tussen beide ploegen ontstond. Villa-verdediger Boubacar Kamara kreeg een rode kaart na een duw in het gezicht van een tegenstander.

Het gedrag van Martínez had verder geen gevolgen voor de ploeg van manager Unai Emery. Villa zou bij een zege op Brentford (voorlopig) over Liverpool heen klimmen. Mikkel Damsgaard dacht al snel voor de 1-0 te tekenen, ware het niet dat Martínez puik redde.

Aan de andere kant kregen ook de bezoekers een prima kans via Matty Cash. De Pools international schoot echter net naast. Op slag van rust opende Brentford alsnog de score. Een hoekschop leek eerst niets op te leveren. Keane Lewis-Potter reageerde echter het alertst op de afvallende bal en liet Martínez kansloos met een laag schot in de verre hoek: 1-0.

Ben Mee benadeelde Brentford met een roekeloze hoge tackle op Leon Bailey, waarvoor hij rood kreeg. Vlak daarna was de gelijkmaker daar. Bailey zette uitstekend voor bij de tweede paal, waar Álex Moreno binnenkopte.

De 1-2 volgde vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd. Ollie Watkins scoorde eveneens via een kopbal, uit een hoekschop. In de blessuretijd vond dus het opstootje, aangewakkerd door Martínez, plaats. De zege van Villa kwam echter niet meer in gevaar.