voetbalzone

Argentijnse wereldkampioen voor 2 jaar geschorst na positieve dopingtest

Sam Vreeswijk20 okt 2023, 15:01
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:13
Advertentie

Alejandro ‘Papu’ Gómez wordt voor twee jaar geschorst vanwege een positieve dopingtest. Dat weet het Spaanse Relevo vrijdag te melden. Het verboden middel werd al in november 2022 aangetroffen, toen de 35-jarige Argentijn nog onder contract stond bij Sevilla. Het is nog niet bekend of hij in beroep gaat tegen de straf.

In november 2022 werd tijdens een training van Sevilla een onverwachte dopingtest gedaan. Daar werd bij Gómez een verboden middel gevonden. Naar eigen zeggen had hij in de dagen daarvoor een slechte nacht gehad, waardoor hij een siroop van een van zijn kinderen had ingenomen.

Dat had hij moeten overleggen met de dokters van de club, maar dat deed hij niet. Dat kan hem nu duur komen te staan. Gómez tekende overigens drie weken geleden nog transfervrij een contract bij het Italiaanse Monza, waar hij twee duels voor speelde.

Vlak na zijn dopingtest nam Gómez met Argentinië nog deel aan het gewonnen WK in Qatar. Tegen Saudi-Arabië (1-2 nederlaag) en Australië (2-1 zege) kwam hij ook in actie.

Gómez en Sevilla, waar hij tot afgelopen zomer onder contract stond, zijn inmiddels al enkele maanden op de hoogte van de positieve dopingtest. Deze zomer mocht hij op zoek naar een nieuwe club, maar dat bleek lastig. Weinig clubs wilden het risico aangaan, wetende dat de buitenspeler nog een straf zou kunnen krijgen.

Uiteindelijk besloten Sevilla en Gómez om zijn contract, dat nog tot medio 2024 doorliep, te ontbinden. Vervolgens vond de zeventienvoudig international eind september dus een nieuwe club: Monza.

Het is dus nog de vraag of Gómez in beroep gaat tegen de schorsing. Mocht hij hier niet voor kiezen, dan is het gezien zijn leeftijd (35 jaar) goed mogelijk dat zijn carrière ten einde is.

Bezig met laden …