voetbalzone

Argentijnse wereldsterren lopen op laatste benen: 'En dat zie je terug'

Matthijs van Laar20 jun 2015, 18:30
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2015, 18:30
Advertentie

Met minder dan de Zuid-Amerikaanse titel neemt het Argentijnse volk geen genoegen, maar bondscoach Gerardo Martino twijfelt aan de fysieke gesteldheid van zijn spelers. Het feit dat hij vrijwel louter beschikt over topspelers die in Europa actief zijn, houdt namelijk ook in dat het merendeel van de selectie hard toe is aan vakantie.

voetbalzone

Argentinië begon de Copa América met een verrassende remise (2-2) tegen Paraguay, maar herstelde zich woensdagnacht dankzij een zwaarbevochten 1-0 zege op Uruguay. Zaterdagavond wacht de op papier minste tegenstander: Jamaica. Martino rekent zich echter nog niet rijk. "Het is goed mogelijk dat we qua fitness niet op ons best zijn. Dat zie je terug aan het einde van de wedstrijden."

Dat was ook te zien tegen Paraguay. Argentinië domineerde lange tijd en leek af te stevenen op een simpele zege, maar kon het in de slotfase niet meer belopen. "Ik beschik over spelers die het afgelopen jaar vijftig tot zeventig wedstrijden gespeeld hebben, en die vervolgens een week hadden om zich voor te bereiden op dit toernooi. Het enige dat wij kunnen doen is hen zoveel mogelijk rust geven."

Bezig met laden …