voetbalzone

'Argentinië heeft goede spelers, maar er is geen reden om bang te zijn'

Daniel Cabot Kerkdijk19 jun 2010, 14:20
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2010, 14:20
Advertentie

Cuauhtemoc Blanco heeft geen voorkeur voor een tegenstander in de achtste finale van het WK indien Mexico de groepsfase overleedt. De kans is groot dat Argentinië de eerste opponent in de eventuele knock out-fase zal zijn. "Dat vinden wij geen enkel probleem", verzekert de 37-jarige aanvaller. "Ze hebben weliswaar goede spelers, maar we hebben geen reden om bang te zijn."

/

Blanco startte op de eerste twee duels van het WK nog geen enkele keer in de basis, maar viel wel in. Tegen Frankrijk (2-0 winst) maakte hij vanaf de stip het tweede doelpunt. Uruguay is de laatste tegenstander in de groepsfase. "Eerst moeten we onze laatste groepswedstrijd winnen. Pas daarna kunnen we vooruit kijken. Uruguay is een lastige tegenstander, maar heeft zwakke punten. Het is zaak dat we daar op inspelen en de groepsfase positief afsluiten."

Volgens landgenoot Ricardo Osorio wordt de confrontatie tussen Mexico en Uruguay een 'spektakelstuk'. "Dat is wat op het WK tot dusver ontbreekt. Iedereen speelt vrij behoudend en dat is gezien de belangen niet meer dan logisch. Maar om de volgende ronde te bereiken zal er gewonnen moeten worden. Wij moeten ook beter kunnen. In de tweede helft tegen Frankrijk speelden we goed."

Bezig met laden …