Argentinië herpakt zich na vroege tegentreffer Twentenaar Gutiérrez

Bart Kruyt25 mrt 2016, 06:00
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2016, 06:00

Argentinië leeft weer wat op in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep. De verliezend WK-finalist van twee jaar geleden was slecht begonnen aan de kwalificatiereeks, maar boekte in de nacht van donderdag op vrijdag een broodnodige overwinning op Chili. Na een treffer van FC Twente-speler Felipe Gutiérrez toonden de Argentijnen veerkracht: 1-2.

/

Gutiérrez mocht in de basis beginnen bij Chili, dat het zonder Arturo Vidal moest zien te redden. Het gemis van de middenvelder van Bayern München liet zich voelen, maar de thuisploeg begon nog wel goed en kwam al vroeg op voorsprong. Uit een hoekschop van Fabian Orellana kopte Gutiérrez na twaalf minuten spelen de openingstreffer tegen de touwen.

Het antwoord van Argentinië liet niet lang op zich wachten en acht minuten na de 1-0 stond het alweer gelijk. Ángel Di María schoot met veel gevoel de 1-1 binnen en niet lang hierna maakte Gabriel Mercado op aangeven van Lionel Messi zelfs de 1-2. Dat betekende direct het slotakkoord, want hierna zou er niet meer gescoord worden.