Argentinië laat zege in blessuretijd glippen

11 sep 2008, 08:03
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2008, 08:03
Peru liet Argentinië woensdagavond gefrustreerd achter op het veld. In Lima leken de Argentijnen door een laat doelpunt van Esteban Cambiasso drie punten aan het totaal toe te voegen, maar de thuisploeg liet zien over de langste adem te beschikken: 1-1.

Het was sowieso niet de wedstrijd van Lionel Messi en Sergio Agüero. Het veelbelovende tweetal werd continu op de hielen gezeten door drie of vier tegenstanders en slaagde er niet in om het verschil te maken. De bijdrage van spelmaker Juan Román Riquelme bleef beperkt tot enkele vrije trappen.

Bij de thuisploeg zorgde Nolberto Solano met zijn passes voor gevaar. Na ruim een uur spelen leek Peru de score te openen, maar doelman Juan Pablo Carrizo hield zijn ploeg op de been door een inzet van Daniel Chavez te stoppen. Tien minuten later was de doelwachter van Lazio ook attent op een kopbal van Johan Fano.

Zeven minuten voor tijd nam Argentinië toch de leiding. Op aangeven van Messi tikte Cambiasso bij de eerste paal de openingstreffer binnen. De vreugde was van korte duur. Na een solo van meer dan zeventig meter in de laatste minuut van blessuretijd zag Vargas hoe zijn voorzet door Fano achter Carrizo werd gegleden. Door de remise heeft Argentinië evenveel punten als Brazilië, dertien, en vier minder dan Paraguay.