voetbalzone

Argentinië neemt royaal wraak op Duitsland voor WK-wonden

Erik van Dam15 aug 2012, 22:50
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2012, 22:50
Advertentie

Zowel in 2010 als 2006 was Duitsland in de kwartfinale van het WK te sterk voor Argentinië. De Zuid-Amerikanen hebben woensdagavond zoete wraak genomen op der Mannschaft. De ploeg van Alejandro Sabella speelde een uur met een man meer na de rode kaart van doelman Ron-Robert Zieler; Lionel Messi miste de toegekende strafschop nog wel, maar Argentinië liep redelijk simpel uit naar 1-3.

/

De eerste helft in Frankfurt am Main was om te smullen. Het duel lag helemaal open en golfde op en neer. De beginfase was wel voor de Duitsers, die na drie minuten al gevaarlijk opdoken voor het doel van Sergio Romero. De voorzet van Marco Reus kwam echter niet bij een medestander. Even later noteerde Gonzalo Higuaín de grootste kans van Argentinië; hij mikte van één meter afstand over. De aanvaller van Real Madrid stond echter al in buitenspelpositie.

Argentinië werd steeds bedeesder in de wetenschap dat Duitsland razendsnel omschakelde en constant voor doelgevaar zorgde. Miroslav Klose, die nog vier doelpunten nodig heeft om topscorer aller tijden Gerd Müller te evenaren, bediende Mesut Özil, maar hij tikte van dichtbij op Romero. Thomas Müller stuurde even later de bal richting de kruising, maar zijn poging werd geblokt. De Duitse dominantie verviel en een uitstekende kopkans van Marcos Rojo getuigde daarvan. Na een halfuur zakte Duitsland definitief door de knieën.

/

José Sosa werd neergehaald door Zieler en de sluitpost moest inrukken. Hij werd daarmee de eerste keeper van Duitsland die van het veld werd gestuurd. Zijn vervanger, Marc-André Ter Stegen, stopte de vriendelijk ingeschoten penalty van Messi echter wel. Duitsland liet zich niet kisten, was een aantal keer gevaarlijk, maar capituleerde in de slotminuut van de eerste helft op ongelukkige wijze. Een hoekschop verdween via Sami Khedira en Benedikt Höwedes achter Ter Stegen, die in het luchtledige grabbelde: 0-1.

Duitsland scoorde in het tweede bedrijf al snel tegen via Özil, maar omdat Khedira buitenspel stond, ging het feest niet door. Even later schoot Messi de Duitse hoop op aangeven van Higuaín aan diggelen. Argentinië nam na ruim een uur bijna verder afstand, maar de stift van Messi ging net naast. Ángel Di María maakte er wel 0-3 van; hij ramde een afvallende bal circa 25 meter tegen de touwen. Höwedes kopte op aangeven van Mario Götze nog de aansluitingstreffer tegen de touwen, maar mocht ook van geluk spreken dat schoten van Messi en Higuaín (beiden tegen de paal) niet doel troffen in de Commerzbank-Arena.

Bezig met laden …