voetbalzone

Argentinië raakt na sterspeler Messi volgende grote naam kwijt

Erik van Dam05 jul 2016, 19:41
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2016, 19:41
Advertentie
/

Niet alleen Lionel Messi heeft besloten te stoppen bij de Argentijnse nationale ploeg. Ook bondscoach Gerardo Tata Martino blijft niet aan boord en heeft ervoor gekozen te stoppen. Martino trad in augustus 2014 in dienst als bondscoach, maar vertrekt nu zijn land er twee keer achtereen niet in is geslaagd de Copa América te winnen.

Martino liet Barcelona in mei 2014 achter zich en werd drie maanden daarna benoemd tot bondscoach. Vorig jaar zomer leidde hij Argentinië naar de eindstrijd van de Copa América, maar die ging verloren. Martino bleef aan en ging op jacht naar eerherstel, maar vorige maand ging het opnieuw mis in de finale tegen Chili.

Aanvankelijk beloofde Martino aan te zullen blijven, maar nu is hij toch van gedachten veranderd. De Argentijnse media denken dat het interlandpensioen van Messi, de chaos bij de Argentijnse bond en problemen met het samenstellen van een selectie voor de Olympische Spelen de doorslag hebben gegeven. Martino zat 29 interlands op de bank: hij won er negentien, zeven eindigden gelijk en drie gingen er verloren.

Bezig met laden …