Argentinië verdedigt schitterende kopbal Agüero wél met succes

Bart Kruyt17 jun 2015, 06:30
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2015, 06:30

Sergio Agüero is woensdag het goudhaantje gebleken voor Argentinië. De aanvaller van Manchester City maakte met een knappe kopbal het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Uruguay (1-0), waardoor Argentinië kwalificatie voor de knock-outfase weer helemaal in eigen hand heeft. Na de remise met Paraguay staat de verliezend WK-finalist nu op vier punten uit twee duels.

Zaterdag gaven de Argentijnen nog een 2-0 voorsprong uit handen, maar woensdag kon het doelpunt van Agüero dus wél met succes verdedigd worden. Argentinië verdiende de overwinning op het felle en defensieve Uruguay, dat echter toch wel kansen had gekregen om zelf ook tot scoren te komen. Vooral Diego Rolán zorgde voor opwinding: hij hielp drie mogelijkheden om zeep.

Tien minuten na de pauze werd de score geopend door Agüero. Javier Pastore dolde een tegenstander en bracht de bal bij Pablo Zabaleta, wiens voorzet bij de eerste paal uitstekend werd binnengekopt door Agüero. Bondscoach Gerardo Martino zag dat vanaf de tribune gebeuren: de keuzeheer was al na een halfuur van het veld gestuurd, nadat hij had geklaagd dat de gele kaart voor Nicolás Lodeiro een te lichte straf was geweest.

Het restant van de tweede helft kenmerkte zich door felle duels en vooral veel overtredingen. Rolán kwam nog wel twee keer in de buurt van de gelijkmaker, maar Sergio Romero keerde zijn eerste poging, terwijl zijn tweede inzet kort voor tijd van de doellijn werd gehaald. Uruguay blijft daardoor op drie punten steken in Groep B; Argentinië en Paraguay hebben er vier.