Argentinië verpulvert Paraguay en bereikt finale

Erik van Dam01 jul 2015, 07:06
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2015, 07:06

Argentinië heeft met een grote overwinning de finale van de Copa América 2015 weten te bereiken. La Selección Albiceleste won in de nacht van dinsdag op woensdag met liefst 6-1 van Paraguay in de halve eindstrijd. Bij rust stonden de Argentijnen met 2-1 voor en in de tweede helft werd het verschil tussen de twee heel duidelijk aangetoond.

Het duel in Concepción was een kwartier gaande toen Marcos Rojo de score openbrak. Na een vrije schop van Lionel Messi bleef de bal in het strafschopgebied liggen en joeg Rojo die binnen. Twaalf minuten daarna leidde een heerlijke en snelle aanval tot de 2-0: Messi versnelde en gaf een perfecte pass op Javier Pastore, die met rechts uithaalde en de linker benedenhoek vond. Paraguay stond erbij en keek ernaar.

Het team van Ramón Díaz, dat in de kwartfinale nog wist af te rekenen met Brazilië, deed kort voor rust wel wat terug. Lucas Barrios schoot met links hard en zuiver binnen, nadat Argentinië de bal achterin niet goed weg kreeg. Een voorbode voor een spannende tweede helft was het doelpunt van Barrios echter niet. Argentinië liep na rust uit naar een overweldigende 6-1 overwinning en pakte zo de tweede finaleplaats.

Al na twee minuten was het weer raak. Na een vloeiende aanval bereikte Pastore met buitenkant voet Ángel Di María, die vanaf de linkerkant de zestien meter was binnengegaan. El Fideo tekende voor doelpunt nummer drie van de wedstrijd en nam snel daarna ook nummer vier voor zijn rekening: dit keer deed Messi het prachtige voorwerk en besloot hij Pastore de kans op de 5-1 te geven. Pastore maakte het niet af, maar in de rebound deed Di María dat wel.

De vijfde goal van de avond was voor Sergio Agüero en ditmaal vervulde Di María de rol van aangever. De Argentijnen probeerden een gaatje te vinden in de Paraguayaanse verdediging, maar vonden die niet. Daarna ging de bal naar de flank en zette Di María voor op Agüero, de enige spits tussen drie man van de tegenstander. El Kun kreeg de bal op maat en kopte raak. Vervolgens mocht hij plaatsmaken voor Gonzalo Higuaín en die verzorgde het slotakkoord: op aangeven van Messi joeg hij de bal in de linker bovenhoek.