Argentinië voorkomt ramp in Barranquilla en boekt eerste zege

Erik van Dam17 nov 2015, 22:28
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2015, 22:28

Argentinië wil over drie jaar graag van de partij zijn op het WK 2018, maar de start van het land in de Conmebol-zone was werkelijk bedroevend: drie wedstrijden, twee punten. De ontmoeting met Colombia was een echte must-win en de Argentijnen gaven ook thuis. Dankzij Lucas Biglia werd het dinsdagavond 0-1 in Barranquilla en daardoor komt la Selección op vijf punten: het stijgt naar de vierde plaats.

Veel andere landen die nu even onder de Argentijnen staan, waaronder Brazilië (vier punten) komen nog wel in actie in deze ronde en dus is nog onzeker waar het land zichzelf straks terugvindt. De overwinning op de Colombianen is echter hoopgevend voor Gerardo Martino en zijn spelers, die bij een nederlaag alleen maar verder in het nauw waren gekomen. Nog zonder de geblesseerde Lionel Messi trok men de wedstrijd naar zich toe.

Gonzalo Higuaín hielp na dik tien minuten een prachtkans om zeep, maar dat was geen voorbode voor een dramatische avond. In minuut twintig tikte Biglia namelijk binnen in een leeg doel, na voorbereidend werk van Ángel Correa en de pass van Ezequiel Lavezzi, die niet kon worden onderschept. Voor rust liet Ángel Di María een grote mogelijkheid liggen om Argentinië op 2-0 te brengen, toen hij in kansrijke positie naast schoot. Even tevoren had Sergio Romero aan de overkant Carlos Bacca nog tegengehouden.

In de tweede helft onderscheidde zijn evenknie David Ospina zich bij de Colombianen: de keeper redde heel sterk op een schot van Éver Banega en hield zijn land dus in de race. Argentinië bleef het proberen en Martino bracht Paulo Dybala voor de laatste twintig minuten. De jonge aanvaller van Juventus had er zin in, maar miste het geluk een beetje op Colombiaanse bodem. Hij zag een doelpunt afgekeurd worden en raakte in de slotfase nog de paal. Argentinië zal er echter niet om malen: de punten zijn zeer welkom.