voetbalzone

Argentinië ziet ervaren steunpilaar afhaken voor WK na knieblessure

Yanick Vos23 mei 2018, 07:11
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2018, 07:11
Advertentie

De nationale ploeg van Argentinië heeft in aanloop naar het WK een flinke domper te verwerken gekregen. Eerste doelman Sergio Romero moet het toernooi in Rusland laten schieten door een blessure. De Argentijnse voetbalbond AFA heeft bekendgemaakt dat de 31-jarige doelman van Manchester United kampt met een blessure aan zijn rechterknie en niet op tijd fit zal zijn voor het mondiale eindtoernooi.

Het wegvallen van Romero is een grote tegenvaller voor bondscoach Jorge Sampaoli. Hoewel de ex-doelman van onder meer AZ bij zijn club Manchester United David de Gea voor zich moet dulden, is hij bij de verliezend WK-finalist van 2014 al jarenlang de eerste keus. Als sluitpost van the Red Devils kwam hij in de afgelopen vijf seizoenen slechts tot 58 officiële wedstrijden, terwijl hij voor Argentinië sinds zijn debuut in 2009 al 94 interlands speelde.

Franco Armani van River Plate schuift naar verwachting door als eerste keus tussen de palen in de ploeg van Sampaoli. Willy Caballero van Chelsea is de andere keeper in de selectie van Argentinië. Nahuel Guzmán van Tigres staat op de reservelijst en wordt naar verwachting toegevoegd aan de WK-selectie. Argentinië opent het WK met een groepwedstrijd tegen IJsland (16 juni) en neemt het daarna op tegen Kroatië (21 juni) en Nigeria (26 juni).

Bezig met laden …