voetbalzone

Argentinos Juniors bezwijkt niet onder druk en wint Clausura

Daniel Cabot Kerkdijk16 mei 2010, 23:15
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2010, 23:15
Advertentie

Argentinos Juniors heeft het Torneo Clausura, het tweede gedeelte van de Argentijnse competitie, op haar naam geschreven. De ploeg van trainer Claudio Borghi won op bezoek bij Huracán met 1-2 en bleef daardoor Estudiantes La Plata voor. De nummer twee won ook, met 1-4 bij Colón Santa Fe.

Juan Mercier bracht Argentinos Juniors, de eerste profclub van Diego Armando Maradona, middels een rake kopbal in de 24e minuut aan de leiding. Facunda Coria maakte twaalf minuten voor tijd de 0-2. Huracán beëindigde het duel met negen man en bepaalde via Alan Sánchez de eindstand. Estudiantes had tegelijkertijd minder moeite met Colón; Mauro Boselli scoorde een hattrick.

Het is de eerste keer dat Argentinos Juniors de Clausura wint. De voorlopers van de Clausura zijn de Metropolitano en de Nacional. Die veroverde de formatie uit Buenos Aires respectievelijk in 1984 en in 1985. Banfield won in 2009 het Torneo Apertura. River Plate en Boca Juniors presteerden teleurstellend in het Torneo Clausura. River eindigde als dertiende, Boca zelfs drie plaatsen lager.

Bezig met laden …