Ari zet buitenlandse scouts aan het denken, De Zeeuw vrijwel onzichtbaar

Erik van Dam18 aug 2011, 19:54
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2011, 19:54

Spartak Moskou is nog niet zeker van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Op basis van hun vierde plek in het vorige Premjer Liga-seizoen stroomden de Moskovieten in de laatste voorronde in en trof de ploeg van Demy de Zeeuw en ex-AZ'er Ari het Poolse Legia Warschau. Op bezoek bij die club werd donderdagavond een 2-2 remise behaald.

/

Spartak begon zeer aanvallend en had liefst vier spelers met offensieve intenties in het elftal staan. Desondanks was het de thuisclub die als eerste scoorde. Miroslav Radovic haalde al na drie minuten uit en gaf Legia zo de voorsprong. Enkele minuten na rust trok Ari de stand gelijk met een zeer fraaie lob over de Poolse doelman. Legia liet zich evenwel niet uit het veld slaan. De Zeeuw speelde niet slecht, maar kwam stukken minder aan de bal dan gehoopt en was daardoor vrij onzichtbaar.

Opnieuw via Radovic pakte de club de voorsprong. Toch was die weer van korte duur, want Ari beleefde een prima avond en pakte net als Radovic zijn tweede treffer mee. De Braziliaan wordt in het geruchtencircuit gelinkt aan PSV, maar zou ook belangstelling genieten vanuit Engeland. Wie donderdagavond als scout op de tribune zat in Warschau, zal ongetwijfeld zijn eerste treffer genoteerd hebben.

Bekijk hier de 1-1 van Ari: