voetbalzone

Arkivuo na contractweigering in Deventer op proef bij Hearts

Erik van Dam22 jul 2010, 12:58
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2010, 12:58
Advertentie

Kari Arkivuo traint de komende dagen mee met het Schotse Hearts of Midlothian. De 27-jarige middenvelder zit na twee seizoenen bij Go Ahead Eagles zonder club. Een aanbieding van de Deventenaren om zijn verbintenis te verlengen, wees hij in een eerder stadium reeda van de hand.

Volgens De Stentor wilde de achtvoudig Fins international het liefst naar een Eredivisieclub, maar interesse van een vereniging bleef uit. Daarom heeft hij besloten om zich als proefspeler te gaan bewijzen bij de Schotse subtopper. Hearts is nog op zoek naar een centrale middenvelder. De club eindigde vorig seizoen teleurstellend als zesde van Schotland. Mede door een trainerswissel beleefde de club uit Edinburgh een rumoerig seizoen.

Arkivuo belandde twee seizoenen geleden in de Jupiler League, na drie seizoenen bij het Noorse Sandejford. Daarvoor was hij enkele jaren actief in zijn vaderland, bij FC Lahti. Namens Go Ahead kwam hij in twee jaar tijd tot 44 optredens in de eerste divisie. Daarin vond hij driemaal het net.

Bezig met laden …