voetbalzone

Armenië legt zich na onterechte rode kaart niet neer bij EK-uitschakeling

Peter Nusselder13 okt 2011, 15:08
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2011, 15:08
Advertentie

Donderdag vond de loting voor de play-offs voor het EK in 2012 plaats en werd Ierland gekoppeld aan Estland. Als het aan de voetbalbond van Armenië ligt is het echter niet nog zeker dat de Ieren een tweede kans krijgen om zich voor de Europese titelstrijd te kwalificeren, want er komt een klacht.

/

Armenië heeft een officieel protest ingediend bij de UEFA, dat betrekking heeft op het kwalificatieduel dat de Armenen en Ierland afgelopen dinsdag speelden.Dit meldt het ANP. Doelman Roman Berezovsky kreeg al na 26 minuten een rode kaart, waarna Armenië het grootste gedeelte van de wedstrijd met een man minder speelde en uiteindelijk met 2-1 verloor. Door deze uitslag eindigde Ierland ten koste van de Armenen als tweede, met een plek in de play-offs tot gevolg.

Eduardo González bleek Berezovsky echter onterecht van het veld te hebben gestuurd; de Spaanse scheidsrechter gaf de keeper een rode kaart voor een handsbal, maar Berezovsky kreeg de bal buiten het strafschopgebied op zijn borst. De vraag is of het protest veel uithaalt, want in de aanloop naar het WK in 2010 was Ierland de dupe van een handsbal van Fransman Thierry Henry en leverde een Ierse klacht niets op.

Bekijk hier de rode kaart voor Roman Berezovsky:


Bezig met laden …