voetbalzone

Armenië wint in eigen huis verrassend van WK-ganger Slowakije

Matthijs van Laar08 okt 2010, 19:43
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2010, 19:43
Advertentie

Armenië heeft voor een verrassing gezorgd in kwalificatiegroep B. De voetbaldreumes bleek in eigen huis te sterk voor Slowakije, dat op het afgelopen WK in Zuid-Afrika nog reikte tot de achtste finales. De ploeg van bondscoach Vladimir Weiss ging vrijdagavond met 3-1 onderuit.

Yura Movsisyan brak het duel na ruim twintig minuten spelen open, maar Vladimir Weiss (zoon van bondscoach) trok het zaakje acht minuten voor rust weer in evenwicht. Slowakije leek in de tweede helft dan ook op jacht te kunnen gaan naar de drie punten, maar het liep anders. Via Gevorg Ghazarya (’50) en Henrik Mkhitaryan (’89) liep Armenië uit naar een verrassende zege.

De ploeg van bondscoach Vardan Minasyan komt door de zege op Slowakije op vier punten uit drie wedstrijden en staat daarmee nu derde in de groep. De Slowaken, die hun eerste twee wedstrijden wel wisten te winnen, blijven tweede met zes uit drie. Ierland voert groep B aan met zes uit twee. Het Rusland van Dick Advocaat staat vierde met drie punten uit twee wedstrijden.

Bezig met laden …