voetbalzone

Arminia Bielefeld kiest voor routine Berger

19 mei 2009, 12:31
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2009, 12:31
Advertentie
Jörg Berger is de nieuwe trainer van Arminia Bielefeld. De 64-jarige trainer volgt Michael Frontzeck op, die zondag zijn congé kreeg na de ontluisterende 6-0 nederlaag tegen Borussia Dortmund.

Die Arminen staan op de zestiende plaats in de Bundesliga en kunnen zich in theorie nog veilig spelen. Daarvoor dient er aanstaande zaterdag gewonnen te worden van Hannover 96. Berger haalde de aanstaande confrontatie logischerwijs naar voren op de persconferentie bij zijn aanstelling, dinsdag. “Het belangrijkste is nu het duel tegen Hannover, over al het andere doe ik op dit moment in principe geen uitspraken.”

Berger heeft een lange historie bij onze oosterburen. In oktober 1996 moest hij als trainer van Schalke 04 het veld ruimen voor Huub Stevens, terwijl hij de club een seizoen eerder naar de derde plaats had weten te leiden. Aan het einde van dat seizoen won Stevens de UEFA Cup met die Königsblauen. Bergers laatste grote wapenfeit was het bereiken van de finale van de DfB Pokal met tweededivisionist Alemannia Aachen.
Bezig met laden …