voetbalzone

Arnautovic: 'De Duitsers zijn ook maar mensen, ze lopen net als wij'

Bart Kruyt10 sep 2012, 22:00
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2012, 22:00
Advertentie

Marko Arnautovic staat voor een pikant duel. De aanvaller speelt voor Werder Bremen en neemt het dinsdag met de Oostenrijkse ploeg op tegen Duitsland. Hoewel Oostenrijk in 1986 voor het laatst van die Mannschaft won, ruikt de 23-jarige rechtsbuiten kansen voor zijn land.

/

Duitsland begon vrijdag met een 3-0 overwinning op de Faeröer Eilanden en Oostenrijk begint dinsdag in Wenen tegen de Duitsers de kwalificatiereeks voor het WK in Brazilië. “Sinds ik bij de A-ploeg zit, heb ik nog niet zo'n goede Oostenrijkse ploeg meegemaakt”, zegt Arnautovic. “Ik moet er eentje maken en doelman Robert Almer moet alles tegenhouden. We kunnen Duitsland pijn doen. Het zijn ook maar mensen, ze lopen net als wij. We moeten harder lopen en agressiever zijn.”

De negentienvoudig international (zeven doelpunten) hoopt zijn goede seizoensstart door te trekken tegen Duitsland. Arnautovic, die eerder voor onder meer FC Twente speelde, speelde in de eerste twee Bundesliga-wedstrijden uitstekend tegen Borussia Dortmund (2-1 verlies) en Hamburger SV (2-0 winst). "Men heeft het telkens als ik weer een paar aardige wedstrijden achter elkaar speelde over de nieuwe Arnautovic, maar ik ben altijd dezelfde Arnautovic gebleven”, aldus de buitenspeler.

Bezig met laden …