voetbalzone

Arnautovic door het stof na enorme misser in slotfase: 'Sorry Oostenrijk'

Daniel Cabot Kerkdijk12 sep 2012, 09:00
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2012, 09:00
Advertentie

Marko Arnautovic heeft na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland (1-2 verlies) zijn verontschuldigingen aangeboden aan het Oostenrijkse volk. De aanvaller miste dinsdag kort voor tijd een reusachtige kans om Oostenrijk naast de Duitsers te zetten. Hij werkte de bal jammerlijk naast het doel van Manuel Neuer.

''Sorry Oostenrijk, het was mijn fout dat die kans er niet in ging'', zei de ex-speler van FC Twente en Internazionale na afloop. ''Ik kreeg de bal op een presenteerblaadje, hiervoor gelden geen excuses.'' Arnautovic had Oostenrijk kunnen belonen voor een sterke wedstrijd. ''Wij waren gewoon superieur. De Duitsers kregen een strafschop, ik weet niet of die terecht was. Maar zij hebben in ieder geval met veel geluk gewonnen.''

''Vooral in de slotfase was het zeer hectisch", erkende Joachim Löw, bondscoach van Duitsland. "Eerlijk gezegd zijn we in die fase aan de gelijkmaker ontsnapt.'' Dat was niet nodig geweest, vond Löw. ''Heel lang zag het er naar uit dat onze voorsprong niet meer in gevaar zou komen. Door persoonlijke fouten in de laatste minuten hebben we het onszelf echter alsnog moeilijk gemaakt."

Misser van Marko Arnautovic vanaf 04:27:

Bezig met laden …