Arnautovic leidt Oostenrijk met twee doelpunten langs Azerbeidzjan

Bart Kruyt08 okt 2010, 22:26
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2010, 22:26

Aan de hand van Marko Arnautovic heeft Oostenrijk vrijdagavond een eenvoudige zege geboekt op Azerbeidzjan. De ploeg van Didi Constantini speelde niet grootst in het Ernst Happel stadion, maar verdiende de overwinning zeker. Arnautovic was uitblinker aan de kant van het thuisland en bepaalde na rust het duel door twee keer te scoren: 3-0.

Al na drie minuten was het raak voor de Oostenrijkse formatie, dankzij een doelpunt van verdediger Sebastian Prödl. De verdediger van Werder Bremen kopte prima raak uit een corner van Stefan Maierhofer. Oostenrijk, dat speelde zonder FC Twente- aanvaller Marc Janko, bleef daarna de betere ploeg maar kon pas na rust voor de tweede keer juichen.

Voormalig FC Twente-speler Arnautovic zette Maierhofer vrij voor Kamran Agayev, maar die faalde, waarna de aanvaller uiteindelijk zelf de geboden kans afmaakte. In blessuretijd was de aanvaller nogmaals trefzeker, waardoor Oostenrijk de drie punten in eigen huis hield. De formatie van Constantini staat na de overwinning Azerbeidzjan tweede in groep A met zes punten uit twee duels.