voetbalzone

Arnautovic loopt direct na zege naar 2 Oranje-spelers: ‘Zij winnen volgend duel’

Mart van Mourik25 jun 2024, 22:25
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:20
Advertentie

Marko Arnautovic heeft medelijden met het Nederlands elftal, zo laat hij weten voor de camera van ESPN. De aanvaller van Oostenrijk is blij met de 2-3 zege op Oranje, maar tegelijkertijd snapt de voormalig speler van FC Twente dat het een klap is voor het team van bondscoach Ronald Koeman.

Het Nederlands elftal maakte dinsdagavond allesbehalve een goede beurt tegen Oostenrijk. In het derde groepsduel in Groep D op het EK ging een dramatisch Oranje met 2-3 ten onder. Door de zege eindigt tegenstander Oostenrijk verrassend als groepshoofd, daar Frankrijk verzuimde te winnen van Polen (1-1).

Arnautovic begon in de basis bij Oostenrijk en speelde 78 minuten mee, voordat hij naar de kant werd gehaald ten faveure van Michael Gregoritsch. Arnautovic wist niet te scoren en leverde ook geen assist.

“Ik heb wel gezegd dat Nederland mijn tweede thuisland is, maar pijn doet het niet echt”, zo vertelt Arnautovic na afloop van de laatste groepswedstrijd in Poule D. “Ik speel voor Oostenrijk en ik ben blij dat ik Oostenrijks ben.”

“Uiteindelijk heb ik wel vrienden zitten bij het Nederlands elftal. Ik hoop wel dat ze doorgaan en dat ze de volgende wedstrijden gaan winnen.”

Tot slot geeft Arnautovic aan dat hij na de wedstrijd nog met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij sprak. De Nederlanders spelen bij Inter samen met de Oostenrijker. “Ik heb met ze gepraat. Ik ben er echt van overtuigd dat Nederland doorgaat.”

De aanvaller van Inter spreekt nog uitstekend Nederlands, omdat hij tussen 2007 en 2010 voor FC Twente speelde. In 44 Eredivisie-duels kwam Arnautovic tot 12 goals en 8 assists.

Bezig met laden …