voetbalzone

Arnautovic mag mond vier dagen niet opendoen: 'Dat is verstandiger'

Erik van Dam29 aug 2011, 15:11
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2011, 15:11
Advertentie

Marko Arnautovic is door de Oostenrijkse bondscoach weer bij de nationale selectie gehaald, maar wel op één voorwaarde. De vleugelaanvaller mag vier dagen lang niet met de pers praten. Keuzeheer Didi Constantini verklaart in de nationale media dat dat voor Arnautovic' eigen bestwil is. De ex-speler van FC Twente staat doorgaans garant voor een pittige uitspraak.

/

Arnautovic zei onder anderen dat hij zich pas anders zou gaan gedragen, als hij vond dat hij slecht speelde. Bovendien ruziede hij met zijn zaakwaarnemer en bezocht hij diverse discotheken, terwijl Werder Bremen hem dat absoluut niet toestond. Diverse collega's en/of landgenoten vielen over hem, zeggende dat hij 'stro in zijn hoofd heeft' en 'net zo effectief als een vijfde doelpaal' was.

Constantini heeft de vleugelspits echter opgeroepen voor het EK-kwalificatieduel met Duitsland, dat vrijdag op het programma staat. Na afloop mag Arnautovic weer vrijuit praten. “Het is beter als hij zich voorlopig focust op trainen. Hij belde me laatst op, om te zeggen dat hij veranderen wil. En ik heb met zijn trainer, Thomas Schaaf, gesproken. Die dacht dat het ook beter ging en vond oké als ik hem op zou oproepen.”

Bezig met laden …