voetbalzone

Arnautovic na anderhalf jaar weer terug als Oostenrijks international

Peter Nusselder28 sep 2010, 12:36
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2010, 12:36
Advertentie

Bondscoach Dietmar Constantini heeft aanvaller Marko Arnautovic van Werder Bremen opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels met Azerbeidzjan en België, die op 8 en 12 oktober gespeeld worden. Het is voor het eerst sinds anderhalf jaar dat Arnautovic geselecteerd is voor het Oostenrijks elftal.

/

In oktober 2008 maakte de inmiddels 21-jarige aanvaller, destijds nog spelend voor FC Twente, zijn debuut voor de nationale ploeg van Oostenrijk. Sindsdien speelde Arnautovic nog vier interlands, maar na april 2009 werd de voorhoedespeler niet meer opgeroepen. Hij maakte in de zomer van dat jaar de overstap naar Internazionale, maar in Italië kwam de Oostenrijker mede door blessures slechts driemaal als invaller in actie in de Serie A.

Afgelopen zomer werd Arnautovic echter getransfereerd naar Werder Bremen, waar hij vaker aan spelen toekomt. In vijf Bundesligawedstrijden kwam de aanvaller reeds tweemaal tot scoren. “Volgens mij is hij fysiek in orde en heeft hij als voetballer veel potentie”, verklaart bondscoach Constantini zijn keuze om de spits op te roepen.

Bezig met laden …