voetbalzone

Arnautovic niet in wedstrijdselectie: ‘Vertrekwens gevoed door hebzucht’

Yanick Vos19 jan 2019, 07:58
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2019, 07:58
Advertentie

Marko Arnautovic is door manager Manuel Pellegrini uit de wedstrijdselectie van West Ham United gelaten voor de wedstrijd van zaterdag tegen Bournemouth. De 29-jarige Oostenrijkse aanvaller wordt veelvuldig in verband gebracht met een miljoenentransfer naar China en zijn broer heeft in de media aangegeven dat hij weg wil. Pellegrini zei donderdag op een persconferentie dat Arnautovic weg mag als het een 'goede deal voor beide partijen' zou zijn. Oud-international Chris Sutton heeft geen goed woord over voor het aanstaande vertrek van Arnautovic.

Sutton zet Arnautovic in zijn column voor de Daily Mail neer als een geldwolf. “Marko Arnautovic geeft profvoetballers een slechte naam”, schrijft de oud-speler van onder meer Chelsea en Aston Villa. “Dat zijn zaakwaarnemer zegt dat hij voor de titel wil strijden in China is een totale minachting naar de fans van West Ham. Zijn verlangen naar een transfer is gevoed door pure hebzucht. Arnautovic moet zelf weten hoe hij zijn carrière invult, maar die verklaring had niet naar buiten hoeven gebracht. Als hij op weg naar de uitgang is, dan zou hij dat met iets meer respect moeten doen voor de club die hem heeft geholpen om zijn carrière nieuw leven in te blazen.”

“Ondanks zijn houding heeft West Ham Arnautovic de kans gegeven en van hem een recordaankoop gemaakt. Zelfs na een stroeve start hebben de fans hem in hun harten gesloten”, vervolgt Sutton, die een overstap naar China niet kan begrijpen. “Het forceren van een transfer zou makkelijker te verkroppen zijn als hij zichzelf bij een grotere club wilde testen. Als je ambitie hebt, dan ga je niet op je 29ste naar de Chinese competitie. West Ham doet nog mee in de FA Cup. Als hij erin slaagt om die prijs te winnen, dan zou hij de geschiedenisboeken in gaan. Als hij naar China gaat, dreigt hij weg te vagen.”

Toch is een vertrek van Arnautovic, wiens contract bij the Hammers doorloopt tot medio 2022, naar Shanghai SIPG geen uitgemaakte zaak. De clubleiding liet in eerste instantie weten dat de international niet mag vertrekken en ook Pellegrini gaf tijdens het persmoment aan dat hij een beslissende rol heeft. “Als ik zeg dat de speler moet blijven, dan blijft hij. Ze forceren een verkoop van Marko Arnautovic niet”, aldus Pellegrini eerder deze week over de aanvaller die dit seizoen in de Premier League zeven keer scoorde.

Bezig met laden …