Arne Slot baalt na nederlaag; Spaanse media lovend over Feyenoord

Jordi Tomasowa05 okt 2023, 00:13
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:51

Feyenoord heeft een uitstekende indruk achtergelaten in Spanje. De Rotterdammers gingen woensdagavond strijdend ten onder tegen Atlético Madrid (3-2), zo zagen ook Spaanse media. Arne Slot gaf na afloop aan te balen van de nederlaag van Feyenoord, maar was tegelijkertijd ook trots op zijn ploeg.

“Het Metropolitano was aan het bidden voor het einde van de wedstrijd'', schrijft Marca. ''Als de Champions League een rollercoaster is, ging Atlético van de helling af. Feyenoord deed wat het goed kan, gaatjes zoeken in de bij elkaar geraapte defensie van Atleti. De 2-2 van Grizi was een oneerlijke weergave van de eerste 45 minuten.”

De uitsupporters van Feyenoord kunnen rekenen op lof van de krant AS. “De 3.500 fans van Feyenoord vulden het Metropolitano met decibellen en reflecteerden daarmee het Feyenoord dat brutaal en moedig voor de dag kwam. Met de borst vooruit werd er chaos gezaaid. Atleti werd onmiddellijk begraven. Paixão bracht de samba, Stengs de balans.”

Mundo Deportivo is dezelfde mening toegedaan. “Ja, Feyenoord was beter, verdiende om te winnen, creëerde tweemaal zoveel kansen als Atlético Madrid, verraste iedereen met hun snelheid. Maar de realiteit is dat deze wedstrijd voor Atleti in het teken stond van overleven. Het team van Slot zal zich wel afvragen hoe ze deze wedstrijd hebben verloren. Ze speelden gewaagd en zetten gezamenlijk druk als een roedel wolven. Feyenoord speelde in de zesde versnelling, terwijl Atlético bleef hangen in versnelling drie.''