voetbalzone

Arne Slot brengt Guus Til terug in elftal; Justin Bijlow ontbreekt in Zwolle

Mart Oude Nijeweeme13 mrt 2022, 14:30
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2022, 14:30
Advertentie

Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord bekend voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De Rotterdammers moeten het doen zonder Justin Bijlow, zo was al enkele uren bekend. De doelman kampt met een voetblessure en moet de wedstrijd tegen de ploeg van Dick Schreuder aan zich voorbij laten gaan. Bijlow wordt in Zwolle vervangen door Ofir Marciano. Verder komt Guus Til terug in het elftal. Feyenoord en PEC trappen om 16.45 uur af.

Feyenoord speelde donderdag een ijzersterke uitwedstrijd in de achtste finale van de Conference League, waarin Partizan met 2-5 werd geklopt. Til was dat duel geschorst, maar neemt nu zijn plek op nummer 10 weer over van Jens Toornstra, die op de bank zit. Reiss Nelson en Cyriel Dessers behouden hun plek voorin, waardoor Alireza Jahanbakhsh en Bryan Linssen opnieuw op de bank plaatsnemen. Patrick Walemark keert terug van een schorsing en begint eveneens als reserve. Voor het overige is de opstelling van Slot hetzelfde als in Servië.

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat Bijlow het doel van Feyenoord niet kan verdedigen. Eind november en begin december moest hij onder meer vier duels aan zich voorbij laten gaan. Bijlow is opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de vriendschappelijke interlands tegen Denemarken en Duitsland. Het is niet bekend hoe ernstig de blessure is en of zijn eventuele selectie in gevaar komt.

Voor Marciano wordt het de zevende keer dat hij namens Feyenoord in actie komt. In de competitiewedstrijden tegen FC Twente (0-0), Heracles (2-1) en Fortuna Sittard (5-0) hield hij tweemaal zijn doel schoon. De 32-jarige keeper kwam voor het laatst op 5 december in actie voor de Rotterdammers. Bijlow is naast Feyenoord ook bij Oranje uitgegroeid tot nummer één onder de lat.

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou; Anderson, Van Polen, Van der Werff, Nakayama, De Wit; Van den Belt, Saymak, Clement; Darfalou, Redan.

Opstelling Feyenoord: Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Nelsson, Dessers, Sinisterra.

Bezig met laden …