Arne Slot Ryan GravenberchGetty Images

Arne Slot gunt Ryan Gravenberch basisplaats bij debuut als trainer van Liverpool

Wessel Antes17 aug 2024, 12:25
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2024, 12:42
Advertentie

Liverpool begint zaterdagmiddag om 13:30 uur aan het nieuwe seizoen van de Premier League. Op bezoek bij Ipswich Town debuteert Arne Slot als manager van the Reds. Amsterdammer Ryan Gravenberch krijgt daarbij het vertrouwen van de voormalig succescoach van Feyenoord.

Onder de lat start Slot met doelman Alisson Becker. De defensie voor de Braziliaanse goalie wordt gevormd door Trent Alexander-Arnold, Jarell Quansah, Virgil van Dijk (aanvoerder) en Andy Robertson.

Op het middenveld kiest Slot voor Gravenberch, Alexis Mac Allister en Dominik Szoboszlai. Voorin moeten Mohamed Salah, Diogo Jota en Luis Díaz voor de doelpunten zorgen. Oranje-international Gravenberch krijgt dus direct de kans onder Slot.

Eindhovenaar Cody Gakpo moet genoegen nemen met een plek op de bank. Sepp van den Berg, die wordt gelinkt aan talloze clubs waaronder Feyenoord en PSV, zit niet bij de wedstrijdselectie van Liverpool. De reden daarvan is vooralsnog onbekend.

Ook Joe Gomez zit opvallend genoeg niet bij de wedstrijdselectie van Liverpool. Volgens transferjournalist Fabrizio Romano bekijkt de vijftienvoudig international van Engeland de opties om Anfield te verlaten. Gomez maakt al sinds 2015 deel uit van de selectie van Liverpool.

Opstelling Ipswich Town: Walton; Tuanzebe, Woolfenden, Greaves, Davis; Morsy, Luongo; Burns, Chaplin, Hutchinson; Delap.

Opstelling Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Quansah, Van Dijk, Robertson; Gravenberch, Mac Allister, Szoboszlai; Salah, Jota, Diaz.

Bezig met laden …