Arne Slot Liverpool 2024Getty Images

Arne Slot heeft met 51-voudig Italiaans international tweede zomeraanwinst binnen bij Liverpool

Sam Vreeswijk28 aug 2024, 14:06
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2024, 15:11
Advertentie

Federico Chiesa maakt de overstap van Juventus naar Liverpool. Dat bevestigt transfermarktexpert Fabrizio Romano middels zijn kenmerkende ‘here we go’. De 26-jarige buitenspeler tekent een contract tot medio 2028 op Anfield.

Met de transfer is een bedrag van ongeveer dertien miljoen euro gemoeid. Volgens Romano wilde Chiesa zelf de overstap naar Liverpool graag maken.

De Italiaan kwam bij Juventus niet meer voor in de plannen van trainer Thiago Motta. Bij Liverpool moet de 51-voudig international trainer Arne Slot dit seizoen meer variatie in zijn selectie bieden.

Chiesa, die eerder ook interesse van AS Roma en FC Barcelona genoot, voerde maandag gesprekken met Liverpool. Toen werd al gemeld dat hij dolenthousiast was en de stap naar de top van de Premier League graag wilde maken.

Inmiddels zijn beide clubs dus ook tot een akkoord gekomen. Daarmee komt er voor Chiesa een einde aan een periode van twee jaar bij Juventus.

De rechtspoot kwam medio 2022 voor ruim 44 miljoen euro over van Fiorentina. Sindsdien speelde hij 131 officiële duels voor la Vecchia Signora, waarin hij goed was voor 32 goals en 23 assists.

Chiesa, die de concurrentiestrijd aan zal gaan met onder meer Cody Gakpo, is de tweede aanwinst voor Liverpool deze zomer. Dinsdag werd bekend dat doelman Giorgi Mamardashvili wordt overgenomen van Valencia voor minimaal 30 miljoen euro. Overigens verhuren the Reds de Georgiër dit seizoen wel nog aan de Spaanse club.

Bezig met laden …