voetbalzone

Arne Slot laat nieuwkomer debuteren in oefenwedstrijd tegen Club Brugge

Noel Korteweg12 jul 2023, 15:10
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2023, 15:10
Advertentie

Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord bekendgemaakt voor de oefenwedstrijd tegen Club Brugge. De oefenmeester van de Rotterdammers laat Ramiz Zerrouki debuteren. De rechtspoot stond afgelopen maandag voor het eerst op het trainingsveld in Rotterdam en gaat nu dus ook direct zijn eerste minuten maken. Het duel met Club begint om 16.00 uur en is live te volgen via het YouTube-kanaal van Feyenoord.

Justin Bijlow staat ‘gewoon’ onder de lat bij Feyenoord. De doelman staat in de belangstelling van Manchester United en zou volgens Voetbal International ook dolgraag de overstap willen maken naar de ploeg van Erik ten Hag. The Red Devils zijn echter druk bezig met de komst van André Onana, die de droomkandidaat is voor de keeperspositie. Voor Bijlow in de defensie staan Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman geposteerd.

Het middenveld bestaat uit Mats Wieffer, Quinten Timber en Zerrouki. De Rotterdammers waren een jaar bezig met de komst van laatstgenoemde, die tot drie keer toe niet mocht vertrekken van FC Twente. De Algerijnse middenvelder deed er in januari alles aan om technisch directeur Jan Streuer te overtuigen om hem naar De Kuip te laten vertrekken, maar ving bot bij de beleidsman. Streuer wilde zijn beste speler niet midden in het seizoen kwijt en hield de volledige window zijn poot stijf. De onderhandelingen gingen in het voorjaar verder en toen bereikten de clubs wel een akkoord. Dat kwam mede door Zerrouki zelf, die intern bij FC Twente aangaf alleen naar Feyenoord te willen verkassen.

Igor Paixão, Danilo en Javairô Dilrosun moeten voorin voor het gevaar gaan zorgen tegen Club. Feyenoord speelde afgelopen zaterdag de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen PEC Zwolle. De Rotterdammers wonnen dat duel dankzij doelpunten van Danilo, Ezequiel Bullaude en debutant Yankuba Minteh met 3-1. Laatstgenoemde wordt dit seizoen gehuurd van Newcastle United en maakte direct een prima indruk tijdens zijn officieuze debuut voor de landskampioen. Feyenoord oefent deze voorbereiding verder nog tegen Union Saint-Gilloise, Villarreal en Benfica voordat PSV op 4 augustus op bezoek komt voor de Johan Cruijff Schaal.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Paixão, Danilo, Dilrosun

Opstelling Club Brugge: Mignolet; Odoi, Mechele, Sylla, Seys; Skóras, Onyedika, Rits; Vanaken, Yaremchuk, Thiago

Bezig met laden …